Održana izborna skupština BZK “Preporod” GD Mostar

  Preporod

  Sinoć, 7.2.2024. godine, u prostorijama Studentskog hotela Mostar održana je izborna skupština Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Gradsko društvo Mostar na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

  Na početku sjedice prisutnima se obratio dosadašnji predsjednik Upravnog odbora, doc.dr. Haris Omerika. Omerika je ukratko predstavio neke od najvažnijih dostignuća mostarskog Preporoda u sedmogodišnjem periodu koliko je on bio na čelu. Također, zahvalio se na razumijevanju što zbog obaveza nije u mogućnosti biti na čelu Upravnog odbora, a novom rukovodstvu je zaželio uspješan rad.

  Za predsjednika Upravnog odbora izabran je dosadašnji član ovog odbora Azem Feriz. Osim predsjednika izabrani su i članovi Upravnog odbora i to: Ekrem Čolakhodžić, Faruk Taslidža, Amir Kadribegović, Adis Zilić, Haris Omerika, Fatima Trbonja, Samija Pehilj, Enes Hujdur, Harun Kurtović, Džemal Juklo i Haris Husić.

   

  Novoizabrani predsjednik, Azem Feriz, je prije izbora na ovu funkciju bio član Upravnog odbora BZK „Preporod“ GD Mostar. Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu je diplomirao sociologiju, dok je na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić“ u Mostaru magistrirao historiju. Učesnik je ili organizator velikog broja kulturnih manifestacija kao i naučnoistraživačkih projekata iz oblasti kulturnog naslijeđa.