Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ – Gradsko društvo Mostar organizuje Ciklus javnih predavanja naših istaknutih intelektualaca i profesora a govoriće o temama za koje smatraju da je potrebno podizati svijest javnosti a u koje je uloženo mnogo truda i vremena.

  Ciklus javnih predavanja će se održati preko online servisa svakog utorka u 19.00 sati, počevši od 24.11. do 15.12.2020. godine kada je zakazano zadnje predavanje pomenutog projekta.

  Predavanja će biti omogućena preko aplikacije Teams, Microsoftove platforme za online komunikaciju dva ili više učesnika nudeći pritom okruženje za slanje poruka, video konferencijske pozive i sastanke velikog broja ljudi, razmjenu i pohranu podataka te integraciju određenih aplikacija.

  Ciklus je moguće pratiti preko računara (Windows, macOS ili Linux) kao i preko smartphone uređaja (Android ili iOS).

  Najlakši način za praćenje predavanja je preko internet preglednika (engleski: web browser) poput Google Chrome, Opera, Microsoft Edge, Mozilla Firefox i sl. U tom slučaju Vam samo treba link koji ćete dobiti na e-mail nakon registracije. Klikom na link odaberite da želite prisustvovati predavanju preko browsera tj. preglednika.

  Ako volite Teams okruženje ili želite iskoristiti priliku da se bolje upoznate sa ovom aplikacijom koja objedinjuje ljude na jednom mjestu u doba pandemije virusa COVID-19, preporučujemo vam da predavanje pratite preko Teams-a. Aplikaciju Teams možete skinuti OVDJE.

  Ukoliko Vam je potrebna pomoć da pristupite predavanju, možete se javiti na broj: 060/342-5767 (moguće zvati i na: Viber, WhatsApp i Telegram).

  PREDAVANJA

  1. Utorak, 24.11.2020.
   prof. dr. Mirsad Kunić
   Parryjeva zbirka i savremeno bosansko društvo
  2. Utorak, 1.12.2020.
   doc. dr. Dženan Dautović 
   Vjerski pluralitet srednjovjekovne Bosne
  3. Utorak, 8.12.2020.
   doc. dr. Elvir Musić
   Naši pjesnici perzijskog izričaja kao sabesjednici perzijskih klasika
  4. Utorak, 15.12.2020.
   prof. dr. Sanjin Kodrić
   Safvet-beg Bašagić kao utemeljitelj novije bošnjačke književnosti i moderne kulture Bošnjaka

  Svi zainteresovani učesnici se trebaju prijaviti na formular ispod kako bi dobili link za pristup predavanju.

  Forma za registraciju

  • Privatnost podataka

  • Slanjem ove forme saglasni ste da Preporod GD Mostar Vaše lične podatke koristi isključivo za evidenciju zainteresovanih učesnika za Ciklus javnih predavanja koja traju od 24.11-15.12.2020. godine kao i za obavijest o načinu pristupa predavanju/predavanjima putem linka koji će svaki registrovani učesnik dobiti na e-mail pojedinačno.
   

  Verifikacija